vineri, 4 decembrie 2009

The simple things...

Lucrurile simple... ne fac viata mai frumoasa.

Este vorba despre acele maruntisuri care te aduc cu picioarele pe pamant dupa ce ai cazut de pe valul vanitatii sau celebritatii, atunci cand simti ca iti pierzi echilibrul si nu stii pe unde sa pornesti la drum dupa ce ti-ai dat demisia, atunci cand crezi ca nu mai ai un colac de salvare si ai nevoie de siguranta, de incredere si speranta in mai bine dupa ce ti s-a golit cardul bancar, atunci cand ai vizionat un film cu un mesaj puternic despre discriminare, dezamagire si razbunare, sau atunci cand partenerul de viata e trist sau neputincios si nu stii daca e vina ta sau nu.

Lucrurile simple - dar atat de mari si de grele - ca familia, prietenii, casa, umorul, sanatatea mentala si fizica, umanitatea din noi si dragostea...


Ma opresc din nebunia de peste zi si ma gandesc la lucrurile bune care mi s-au intamplat pana acum: la oamenii care au adus si inca aduc bucurie in viata mea, la sufletele care ma umplu de rasete oriunde as fi, la activitatile rutiniere care imi ofera confort, la tot ceea ce ma face sa ma simt om si imi da o stare de bine.

Si in timp am invatat sa pretuiesc, sa multumesc si sa fiu recunoscatoare, macar de doua ori pe saptamana, pentru toate aceste lucruri marunte, dar care mi se par uneori atat de mari, ca nu le pot cuprinde cu mintea sau cu sufletul.


Un pahar de lapte bun, o felie de paine proaspata cu seminte, caldura apei curate de la dus, o vorba buna si un zambet cameristei de la hotel, un multumesc casieritei de la banca, racoarea aerului proaspat de dimineata, sarutul iubitului meu la culcare sau la masa, o melodie care imi trezeste amintiri placute, imaginea pisicilor mele de acasa, un apel telefonic de la colegul de apartament, linistea de la pranz, ajutorul binevenit de la prietena mea cea buna, o lingura de ciocolata dulce, o fotografie reusita si o carte scrisa bine, glumele si ironiile pline de afectiune ale verisoarei mele... si multe multe altele...

Si pentru toate astea ma simt bine ca sunt si ca le traiesc.



(protagonistii clipului sunt Ina - cand era mica si scumpa.... de abia venita in noul ei camin- alaturi de Ziggy- fratele ei vitreg, mai mare).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu